BESPLATNA DOSTAVA

Šta je kombucha?

KOMBUCHA (Kombuča, KOMBUCHA ili Kombuha) je fermentirani napitak čija je osnova živa kultura bakterija i kvasaca.

KOMBUCHA je napitak koji potiče iz drevne Kine i prvi put se spominje u 3. stoljeću prije nove ere. od tada je poznata kao "Eliksir dugovječnosti". Legenda kaže da je ova fermentirana mješavina čaja nastala zahvaljujući spontanom fermentacijskom procesu, te da je bila poznata po svojim potencijalnim koristima za zdravlje.

Najznačajnije prednosti su:

Poboljšanje imunološkog sistema

Zbog probiotske prirode i antioksidansa, KOMBUCHA može pomoći u jačanju imunološkog sistema, čineći organizam otpornijim na infekcije i bolesti.
01

Poboljšanje varenja

Probiotici u KOMBUCHI mogu pomoći u održavanju zdrave crijevne flore i smanjenju problema sa varenjem, kao što su nadutost i gasovi.
02

Detoksikacija cjelokupnog organizma

KOMBUCHA može pomoći u detoksikaciji organizma zbog prisustva enzima i antioksidanasa koji pomažu u eliminaciji toksina iz organizma
03

Poboljšava mentalno zdravlje

Neke studije sugerišu da probiotici mogu imati pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje, jer utiču na osovinu crijeva-mozak koja može utjecati na raspoloženje i kognitivne funkcije.
04

Podizanje nivoa životne energije

KOMBUCHA sadrži određene vitamine B kompleksa koji mogu pomoći u podizanju nivoa energije i općem pozitivnijem osjećaju.
05

Pomoć u kontroli tjelesne težine

Istraživanja sugeriraju da KOMBUCHA može pomoći u regulisanju tjelesne težine jer može utjecati na osjećaj sitosti i smanjenje apetita.
06

Smanjuje šećer u krvi

Fermentacija smanjuje nivo šećera, čime je napitak prijateljski za ljude koji pokušavaju regulisati nivo šećera u krvi.
07