BESPLATNA DOSTAVA
Kombucha BERRIES

Kombucha BERRIES

Odaberite pakovanje
-
1
+

Kombucha Berries su oduševile sve koji su ih probali! Još više polifenola i funkcionalnosti sa neodoljivim okusom šumskog voća oduševit će i vas!

Savršena čak i u toplom obliku, za hladne zimske dane ugrijaće svako nepce.

Sastojci: simbiotička kultura bakterija i kvasaca*, med*, matični sok od brusnice*, mješavina čajeva jabuka*, bazga*, šipak*, divlja borovnica*, sljez*, crvena ribizla*, crna ribizla*, kupinov list*, kupina*

*Iz ekološke proizvodnje.

Čuvati na tamnom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi.


Nauka koja stoji iza prednosti fermentiranog

“Ovo je zapanjujući nalaz. Pruža jedan od prvih primjera kako jednostavna promjena u ishrani može reproduktivno remodelirati mikrobiotu u skupini zdravih odraslih osoba… Postoji mnogo više načina da se mikrobiom osnaži hranom i suplementima, i nadamo se da ćemo nastaviti istraživati kako različite dijete , probiotici i prebiotici utiču na mikrobiom i zdravlje u različitim grupama”

Justin L. Sonnenburg, vanredni profesor mikrobiologije i imunologije

"Podignite zdravlje na viši nivo tako što ćete svakodnevno uključiti malu dozu fermentirane hrane u svoju prehranu. Fermentirana hrana - poput živog jogurta, domaćih sireva, kimchija, kombuče, kefira i kiselog kupusa - sadrži žive mikrobe, poznate kao probiotici. Kada ste ih pojeli, ovi mikroorganizmi se mogu smjestiti u vašim crijevima, povećavajući broj i raznolikost bakterija koje čine vaš mikrobiom."

Tim Spector, profesor genetike

"Fermentirana hrana obezbjeđuje žive bakterije i također opskrbljuje proizvode fermentacije tih mikroba, tj. hemikalije koje mikrobi stvaraju kao dio svog rasta u fermentiranoj hrani. Bakterije u fermentiranoj hrani također snižavaju glikemijski indeks te hrane čineći je manje zašećerenom nego u odsustvu fermentacije....Probiotički suplementi su skupi i pretpostavljam da neće biti tako dobri za vas kao što bi bila fermentisana hrana."

dr Erica Sonnenburg, viši naučnik na Medicinskom fakultetu Univerziteta Stanford

"Dokazano je da fermentirana hrana doprinosi raznolikosti crijevne mikrobiote. Povećana raznolikost crijevne mikrobiote značajno je povećala protuupalne markere i smanjila proinflamatorne markere poput CRP-a."

Andrew Hubermann, dr., profesor neuronauke

“Dijete usmjerene na mikrobiotu mogu promijeniti imunološki status, pružajući obećavajući put za smanjenje upale kod zdravih odraslih osoba. Ovaj nalaz je bio konzistentan kod svih učesnika u studiji koji su bili raspoređeni u grupu sa visoko fermentisanom hranom.”

Christopher Gardner, Ph.D. , profesore